Навіть господині, які купують щодня не цілий буханець, а половину, стикаються з тим, що весь хліб не з’їли. Або його виявилося багато, бо принесли кількох членів сім’ї. Або ви забули про те, що хліб є, і купили новий, інформує .
Зачерствілий хліб викидати не потрібно. Це ж стосується батонів, багетів і булочок.
А потрібні вам вода, алюмінієва фольга та духовка.
- Змочуємо твердий хліб, обприскуючи його із флакона з пульверизатором;
- Загортаємо в алюмінієву фольгу;
- Ставимо в холодну духовку;
- Включаємо духовку на температуру 150°C і залишаємо в ній хліб на 15 хвилин.
Дістали, і результат вам не сподобався — булочки видалися надто вологими та м’якими? Якщо так, знімаємо фольгу та ставимо хліб у духовку ще на 4 хвилини вже без фольги.
Їмо свіжий хліб.
Але якщо наш спосіб вам з якихось причин не подобається, є ще два.
Для мікрохвильової печі
Кладемо скибочки в мікрохвильову піч, поруч ставимо піалу з водою, включаємо на 15-20 секунд. Перевіряємо ступінь м’якості. Мало — повторюємо ще кілька разів. Головне — не переборщити і не перетворити скибочки на сухарі.
Для духовки
Скибочки хліба обертаємо змочені у воді у шматки паперового рушника і кладемо в духовку, розігріту до 180°C, на 2-3 хвилини.