Кулінарна хитрість допомагає впоратися з головним недоліком буряка, інформує .
Буряк — корисний і популярний овоч. Але варіння займає в кращому разі годину, але іноді в рази більше.
Деякі умільці прискорюють процес за допомогою мікрохвильовки або духовки, але є ще один спосіб. Він простіший і не потребує додаткової техніки.
Буряк потрібно відварити не до повної готовності. В ідеалі його слід проварити до стану, трохи більшого, ніж напівготовність.
Потім овоч потрібно витягти з гарячої води й відразу занурити в заготовлений посуд із крижаною водою.
Можна, наприклад, набрати воду з-під крана, а потім кинути туди кубики льоду.
У воді буряк має полежати приблизно 5-8 хвилин. Так він “дійде” до потрібної кондиції і стане м’яким.
І річ навіть не у швидкості приготування, адже такий спосіб дає змогу ліпше зберегти смак буряка та корисні речовини.