Є низка особливостей, на які варто звернути увагу, інформує .
Поганий сорт
Існує безліч сортів картоплі, проте для смаження потрібно вибирати ту, в якій міститься найменше крохмалю. Відмінно підійдуть червоний та рожевий сорти.
Недостатньо олії
Кожен знає, що надлишок олії дуже шкідливий для здоров’я. Тому багато хто використовує мало цього продукту, боячись поправитися і нашкодити фігурі. Однак щоб отримати справжню смажену картоплю з хрусткою скоринкою, без олії нікуди. Потрібно налити більше, не менше 2-3 ложок. Перш ніж відправляти картоплю на сковорідку, олію необхідно прогріти.
Холодна сковорідка
Важливо розігріти сковороду, інакше вся картопля прилипне до дна і важко очистити поверхню після готування. Поставте сковороду на середній вогонь і прогрійте кілька хвилин, потім сміливо відправляйте туди картоплю.
Неправильна нарізка
Якщо любите дрібно нарізати картоплю, щоб вона швидше приготувалася, нічого страшного в цьому немає. У даному разі потрібно буде перемішати її лише один раз, щоб отримати ідеальну скоринку з усіх боків. А ось оптимальною нарізкою для картоплі вважається соломка завтовшки 7-8 мм, а довжиною не більше 3-4 см. Тоді страва зможе прожаритися і буде готова досить швидко.
Вологий овоч
Як говорилося раніше, найкраща картопля для смаження та, в якій найменше крохмалю. Тому кулінари рекомендують замочувати її у воді на пів години. Однак кидати овоч на сковорідку відразу після водних процедур не варто, необхідно заздалегідь висушити його за допомогою паперових рушників. При контакті з водою олія почне сильно розбризкуватися. І, головне, волога перешкодить утворенню хрусткої скоринки.
Часте перемішування
Одне з головних правил при смаженні картоплі — перемішувати її якомога рідше. Інакше овоч почне розпадатися і, скоріше звариться, а не просмажиться, та й підсмаженої скоринки не вийде. Тому оптимальна кількість перемішування не повинна перевищувати трьох-чотирьох разів у процесі приготування.