Для зустрічі свята потрібні найбільш різноманітні закуски на столі. Це і салати, і холодець, і закусочні торти та багато іншого, інформує .
Закусочний торт «Наполеон»
Інгредієнти:
- Готові або випечені листкові коржі (5 шт)
- Пачка маойнезу
- Рибна консерва
- 4 яйця
- 20 гр твердого сиру
- 1 велика цибулина
- 2 моркви
Приготування:
- Яйця відварити і дрібно нарізати, цибулю і моркву подрібнити і пасерувати, сир натерти на тертці.
- На перший листковий корж накладаємо змішаний з майонезом натертий сир. На наступний шар пасеровані і трохи охолоджені цибулю і моркву, змастити майонезом.
- Поверх наступного коржа накладаємо шар подрібненої рибної консерви, збризкуємо майонезом.
- Наступний шар – перемішані з майонезом яйця.
- Останній листковий корж можна прикрасити крихтою жовтків, дрібно посіченою зеленню, тертим сиром, також можна злегка збризнути майонезом.
- Торту необхідно ніч постояти, тоді він стане м’якше.
Фаршировані бублики
Інгредієнти:
- Бублики (20 шт)
- Фарш (яловичий і свинячий, всього 400 р.)
- Яйця (1 шт)
- Тертий сир (50 р.)
- Болгарський перець (1/4 плоду)
- Сіль, перець.
Приготування:
- Починаємо з бубликів. Краще взяти звичайні, гірчичні бублики, без маку і ваніліну. Все-таки фарширувати їх будемо м’ясом.
- Бублик заливаємо теплою водою (деякі заливають молоком, але мені дуже «жирно») і залишаємо намокнути хвилин на 30. Так, щоб серединка залишалася твердою.
- Тим часом м’ясний фарш посолити, поперчити, додамо яйце і все перемішати.
- Перчик наріжемо маленькими шматочками. А натертий сир у нас вже готовий.
Все робиться досить швидко – до цього моменту наші бублики вже мали досить розмокнути.
- Начиняємо кожну бублики фаршем і викладаємо на деко, змащене маслом або застеленому папером для випічки (на папері бублики все ж прилипли, напевно, краще все ж змастити).
- Зверху посипаємо сиром.
- Викладаємо шматочки перцю.
- І відправляємо запікатися на 15 хвилин при температурі 180 градусів.
Печінковий торт «Новий рік»
Інгредієнти:
- Печінка куряча – 800 гр
- Борошно – 200 гр
- Яйце куряче – 3 шт
- Морква – 200 гр
- Цибуля ріпчаста – 2 шт
- Майонез – 300 гр
- Петрушка – на смак
- Сіль – за смаком
Приготування:
- Печінку промити, видалити плівочки – ох вже й нудна робота. Подрібнити в блендері печінку.
- Додати яйця, борошно, рослинне масло і сіль, добре перемішати.
- На розігріту сковороду наливати тісто і випікати коржі, як млинці, обсмажуючи з двох сторін.
Змащувати сковороду маслом необхідно тільки для першого коржа, інші будуть відокремлюватися завдяки маслу всередині тіста.
- Моркву натерти на тертці, цибулю порізати півкільцями, все посолити і обсмажити овочі в олії протягом 5-7 хвилин до золотистого кольору.
- Підсмажені коржі брати по одному, змащувати майонезом і викласти шар цибулі з морквою, потім накривати наступним.
- В кінці змастити торт майонезом і дати охолонути. Можна і теплим їсти цей торт, але мені холодним подобається більше.
Справжній холодець
Приготування:
- Свинячі ніжки, вушка, гомілку ( телячу ), серце свиняче – замочую на 3-4 години, чищу, заливаю водою і поставити на малий вогонь.
- Як закипить знімаю піну і весь жир, який утворився…. додаю моркву, цибулю (одну цибулину не очищаю до кінця для кольору )….варю 3,5 – 4 години на маленькому вогні до готовності, солю, перчу за смаком.
- Як приготувався, розбираю, заливаю і в холодильник…(можна додати часничок).
Сирна Закуска «Кали»
Приготування:
Ну, тут нічого особливого))))В листочки плавленого вершкового сиру покласти начинку: на дрібній тертці сир, яйця, видавити 2-3 зубчики часнику і змішати з майонезом. Тичинки зробити з корейської моркви
Бутерброди з ківі
Приготування:
Вони шикарні….скибочки батона намазати сумішшю тертого плавленого сиру з часником і майонезом…зверху-кружечок очищеного ківі і прикрасити зеленню…незвичайні і дуже смачні!!!
ДРУГИЙ ВАРІАНТ – просто змастити багет шаром ікри мойви+трохи майонезу, зверху ківі.
Яйця фаршировані грибами
Приготування:
- Відварити яйця, розрізати вздовж і вийняти жовтки.
- Сухі гриби замочити в холодній воді приблизно на годину, потім відварити до готовності в підсоленій воді, вийняти з води, остудити, пропустити через м’ясорубку, обсмажити ріпчасту цибулю і все змішати з жовтками і майонезом, зверху натертий сир, прикрасити зеленню або помідорками.
Скумбрія домашнього копчення «Ще хочу!»
Інгредієнти:
- Скумбрія (свіжоморожена) – 2 шт
- Чай чорний (листовий) – 2 ст. л.
- Цибулиння – 3 жмені
- Сіль – 4 ст. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Перець чорний (горошок) – 10 шт
- Лавровий лист – 2 шт
- Рідкий дим – 1 ст. л.
- Вода – 1 літр
Приготування:
- Розморожену скумбрію випатрати, видалити голову і хвіст.
- Закип’ятити воду, додати сіль, цукор, перець, лавровий лист, чай і цибулиння.
- Проварити на повільному вогні 1-2 хвилини. Зняти з вогню і залишити остигати до кімнатної температури.
- Охолоджений розсіл процідити або прибрати шумівкою цибульне лушпиння. Додати в розсіл рідкий дим.
- Опустити в розсіл скумбрію. Залишити при кімнатній температурі на 5-6 годин.
- Потім прибрати в холодильник ще на 18 годин.
- Загальний час приготування риби 24 години.
- Вийняти рибу з розсолу. Обсушити паперовим рушником.
Мариновані овочеві рулетики в томатній заправці
Інгредієнти:
- Середній качан капусти
- Морква
- Часник
- Чорний мелений перець.
Точна кількість не пишу – вся справа смаку.
Приготування :
- Маринад: 1 літр води, 2 ст л. солі, 0,5 склянки цукру, 0,5 склянки рослинної олії, 1/3 ст столового 9% оцту, чорний і запашний перець горошком ( по 5-8 штук), 1-2 лавр. листа.
- Від качана відрізати верхню жорстку частину, решту – розібрати на листочки, злегка проварити. Я роблю так – опускаю в киплячу воду качан і поступово самі листочки відокремлюються. Головне, щоб листочки не переварилися.
- Дати охолонути.
- Приготувати начинку: натерти моркву на тертці для корейської моркви, часник пропустити через прес, перець, все перемішати.
- Кожен листочок розрізати на 4 частини, вирізавши жорстку серединку.
- Нафарширувати капусту, звернувши трубочками.
- Скласти щільно шарами в підходящий посуд.
- Зварити маринад: закип’ятити воду з сіллю і цукром, додати спеції, олію, проварити 5-7 хвилин, додати оцет, дати закипіти і відразу залити рулетики. Зверху покласти пару ложок томатної заправки.
- Накрити тарілочкою. Можна поставити невеликий гніт. Залишити на добу при кімнатній температурі. Прибрати в холодильник.