5 рецептів смачних маринованих помідорів на зиму – Затишок


Кожен сезон врожаю приносить із собою чудову можливість зберегти шматочки літа на зиму. Мариновані помідори – це не тільки смачний і ароматний додаток до будь-якої страви, але й чудовий спосіб поповнити запас вітамінів та зберегти щедрість природи.

У цій статті ми поділимося п’ятьма перевіреними рецептами маринованих помідорів, які не лише прикрасять ваш стіл, але й принесуть справжнє задоволення. Від класичних варіацій до унікальних комбінацій спецій і добавок – кожен з цих рецептів подарує вам новий смаковий досвід і насолоду від домашніх закруток. Готові зробити ваші зимові обіди ще смачнішими? Тоді поїхали!

4 корисні поради:

1. Інгредієнти в кожному рецепті розраховані на банку об’ємом 3 л. Кількість помідорів може змінюватися залежно від їхніх розмірів. Головне – щільно утрамбувати овочі та залити рідиною до самого краю банки.

2. Перед приготуванням усі овочі та зелень треба гарненько помити, а банки і кришки – простерилізувати.

3. Щоб помідори не лопалися під час консервації, заздалегідь зробіть зубочисткою кілька проколів біля попок овочів.

4. Після закачування необхідно перевернути банки, накрити чимось щільним і теплим і остудити.

Мариновані помідори із зеленню

Інгредієнти:

6 гілочок петрушки;

8 парасольок кропу;

3 зубчики часнику;

3 сушених лаврових листки;

3 бутони сушеної гвоздики;

9 горошин запашного перцю;

1½-2 кг помідорів;

приблизно 1¹⁄₂ л води;

2½ столової ложки солі;

100 г цукру;

1½ столової ложки оцту 9%.

Приготування:

На дно банки викладіть половину петрушки, кропу і нарізаного пластинками часнику. Додайте лавровий лист, гвоздику і перець.

Утрамбуйте помідори і покладіть зверху петрушку, кріп і часник, що залишилися. Влийте в банку окріп, накрийте кришкою і залиште на 15 хвилин.

Злийте рідину з банки в каструлю. Додайте сіль, цукор та оцет і перемішайте. Доведіть до кипіння і варіть ще хвилину. Заповніть банку маринадом і закатайте.

Солодкі мариновані помідори

Маринад для цих помідорів виходить ароматним завдяки травам і приправам. Однак у банки зелень не закладається. Помідори будуть солодкими та дуже смачними.

Інгредієнти:

1½-2 кг помідорів;

близько 1¹⁄₂ л води;

1½ столової ложки солі;

200 г цукру;

3 сушених лаврових листки;

1 лист хрону;

1 парасолька кропу;

15 горошин чорного перцю;

100 мл оцту 9%.

Приготування:

Викладіть помідори в банку і залийте окропом. Накрийте кришками і залиште на 15-20 хвилин.

Злийте воду в каструлю і доведіть до кипіння. Додайте сіль, цукор, лавровий лист, лист хрону, кріп і перець. Перемішайте і кип’ятіть близько 7 хвилин.

Приберіть із розсолу всю зелень, додайте в каструлю оцет і перемішайте. Залийте помідори гарячим маринадом і закатайте банку.

Мариновані помідори з цибулею

Замариновані таким чином помідори будуть солодкуватими і дуже ароматними, а цибуля – хрусткою і смачною.

Інгредієнти:

3-4 цибулини;

10 бутонів сушеної гвоздики;

1½-2 кг помідорів;

близько 1¹⁄₂ л води;

2 столові ложки солі;

5 столових ложок цукру;

1 столова ложка оцтової есенції 70%.

Приготування:

Наріжте цибулю не надто тонкими кільцями. Викладіть у банку гвоздику і частину цибулі. Потім чергуйте помідори та кільця цибулі.

Заповніть банку окропом, накрийте кришкою і залиште на 20 хвилин. Злийте настояну воду в каструлю, додайте сіль і цукор, перемішайте і доведіть до кипіння.

Додайте в банку оцет. Залийте помідори киплячою рідиною і закатайте банку.

Мариновані помідори з перцем і морквою

Помідори виходять неймовірно смачними та ароматними. Секрет – у маринаді. Для його приготування використовуються перекручені на м’ясорубці овочі та зелень.

Інгредієнти:

2 листки хрону;

1½-2 кг помідорів;

близько 3 л води;

1 морква;

1 болгарський перець;

½ гострого перцю;

6-8 зубчиків часнику;

кілька гілочок кропу;

кілька гілочок петрушки;

2½ столової ложки солі;

3½ столової ложки цукру;

10-15 горошин суміші перців;

100 мл оцту 6%.

Приготування:

У банку киньте листя хрону і викладіть усі помідори. Залийте киплячою водою і залиште на 25 хвилин, прикривши кришкою.

Пропустіть через м’ясорубку моркву, очищені від насіння перці, часник, кріп і петрушку. Влийте в каструлю 1 л чистої води, додайте перекручену овочеву масу, сіль і цукор та перемішайте. Доведіть до кипіння і варіть ще 5 хвилин.

Злийте з помідорів воду. Додайте в банку перець горошком, оцет і киплячу овочеву масу. За необхідності долийте окріп до країв. Закатайте банку.

Мариновані помідори з виноградом

Завдяки винограду овочі набувають незвичайного смаку, а самі ягоди за смаком стають схожими на помідори.

Інгредієнти:

6-8 зубчиків часнику;

1 болгарський перець;

3 парасольки кропу;

1¹⁄₂-2 кг помідорів;

450 г білого винограду;

близько 1¹⁄₂ л води;

3 столові ложки солі;

5 столових ложок цукру;

2½ столові ложки яблучного оцту;

2-3 столові ложки соєвого соусу – опціонально.

Приготування:

На дно банки викладіть крупно нарізаний часник, невеликі смужки перцю і кріп. Утрамбуйте помідори, чергуючи їх із виноградом.

Заповніть банку окропом, накрийте кришкою і залиште на 15-20 хвилин. Перелийте настояну воду в каструлю, додайте сіль і цукор і доведіть до кипіння.

Додайте в банку оцет, соєвий соус і гарячий розсіл і закрийте кришкою.



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *