Влітку розігрівати їжу особливо ліньки: так жарко, що будь-яку страву хочеться їсти холодною, щоб освіжитися. Але є продукти, які вживати холодними не просто несмачно, а й небезпечно .
Червоне м’ясо
Доїдати холодний свинячий шашлик ідея так собі. Його і гарячим важко переварити, а якщо не розігріти, організму доведеться зробити подвійну роботу. Холодні продукти з білками тваринного походження швидко потрапляють у тонкий кишечник, який має розщеплювати вуглеводи. Але в цьому випадку до нього потраплять бактерії, які завадять нормальній роботі.
Холодна вода під час їжі
Запивати їжу водою в принципі погано, тому що вона розтягує стінки шлунка і він потребує дедалі більше їжі. А по-друге, якщо запивати прохолодною водою той же шматок м’яса або картопля фрі, є ризик штучно створити знижену температуру, за якої жир застигає. Шлунок не скаже вам за це спасибі.
Плов
Справжній, східний з великою кількістю олії та жирної баранини. Уявіть собі, якщо їсти його холодним, у шлунок потрапить застиглий жир. Це в кращому випадку викличе тяжкість у шлунку, у гіршому призведе до сильних кольок і кишкової непрохідності.
Супи
Звичайно, ми не про окрошку та інші літні варіанти, які спочатку мають бути холодними. Ми про борщ, солянку чи навіть звичайний суп. Причина все та ж: у складі засмажка на олії, а отже їжа виходить жирною.
Чай з медом
Цей варіант ми включили не через шкоду, а через відсутність користі. Мед не розчиниться у холодній воді. До речі, в окріп його краще теж не додавати, інакше він втратить корисні властивості.