5 продуктів, які годуюча мама повинна внести у свій раціон


Серпень – місяць обізнаності про грудне вигодовування. Потрібно зосередитися на тому, як ми можемо використовувати дані, щоб допомогти зміцнити зв’язок між грудним вигодовуванням та іншими темами охорони здоров’я. У знак визнання цієї теми ми склали список з п’яти найкращих продуктів, які можна їсти під час годування грудьми, щоб забезпечити оптимальне здоров’я для мами і дитини, інформує .

Риба

Згідно WebMD, жирна риба, така як лосось, є чудовою їжею, якою можна насолоджуватися під час грудного вигодовування, тому що вона містить тип жиру, так званий DHA, який має вирішальне значення для розвитку нервової системи дитини. Жирна риба також може допомогти стабілізувати настрій матері. Це особливо важливо відразу після пологів, оскільки від 10 до 15 відсотків жінок можуть відчувати післяпологову депресію, повідомляє Postpartum Progress.

Тим не менш, експерти рекомендують жінкам їсти таку рибу в помірних кількостях при грудному вигодовуванні, тому що риба може мати велику кількість ртуті. Деякі риби, такі як тунець і риба-меч, мають більшу кількість ртуті, ніж інші, тому краще уникати їх.

Яйця

Якщо ви не великий шанувальник риби, ви також можете отримати DHA від яєць, які також збагачені цим елементом. Згідно The Globe and Mail, Омега-3 виробляють кури, які харчуються дієтою, яка містить лляне насіння. Коли кури перетравлюють льон, деякі компоненти розкладаються на DHA, який потім переноситься на жовток. Таким чином, це означає, що якщо їсти тільки яєчні білки, ймовірно, тоді не буде такого ж ефекту, але всі ми знаємо, що жовток – краща частина, тому їсти його необхідно.

Листова зелень і квасоля

Хоча фолієва кислота особливо важлива для жінок під час вагітності, оскільки вона може допомогти запобігти вродженим дефектам, таким як розщеплення хребта. Однак вона є важливою і під час грудного вигодовування, оскільки допомагає жінкам створювати нові клітини, повідомляє Breastmilk.com.

За даними Американської організації по вагітності, жінки можуть вводити фолієву кислоту в свій раціон шляхом включення зелених овочів, таких як шпинат або боби.

Молоко

Хоча вислів «пити молоко, щоб зробити молоко» може бути не зовсім точним, молоко є відмінним джерелом кальцію, і це те, що потрібно годуючим матерям. За даними Національного інституту здоров’я, жінки втрачають від 3 до 5 відсотків своєї кісткової маси при грудному вигодовуванні, адже більше кальцію в організмі відволікається на допомогу підростаюч дитині. Хоча жінки можуть цілком нормально сприйняти цю втрату маси кістки, проте додавання більшої кількості кальцію у ваш раціон може допомогти в цьому.

Вода

Саме тоді як це може здатися неважливим, молоді мами насправді піддаються більшому ризику зневодненню, ніж жінка більш старшого віку, повідомляє WebMD. Грудне годування може додатково обезводнити вас.



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *