5 легких та низькокалорійних салати без майонезу. Ідеальні для ситної вечері!


Наш організм потребує більше вітамінів та корисних елементів. Найбільше їх можна отримати з простих та легких овочевих салатів. Найважливіше – це правильно підібрати продукти, а замість майонезу та різноманітних соусів використати більш корисні заправки.

Листковий салат з авокадо, помідорами і тунцем

Інгредієнти:

  • 1 авокадо;
  • 1-2 помідори;
  • кілька гілочок кропу;
  • 3-4 пера зеленої цибулі;
  • 180 г консервованого тунця;
  • 1 столова ложка оливкової олії;
  • 1 столова ложка соєвого соусу;
  • сіль – за смаком
  • 1 чайна ложка лимонного соку.

Приготування:

Наріжте м’якоть авокадо і помідори невеликими кубиками, подрібніть зелень. Розімніть виделкою тунця. Змішайте олію, соєвий соус і кріп, полийте рибу і перемішайте. Помідори злегка посоліть і змішайте із зеленою цибулею. Авокадо збризніть лимонним соком. Викладіть на тарілку авокадо, потім шар тунця і помідорів.

Салат із нутом, оливками та в’яленими томатами

Інгредієнти:

  • 60 г в’ялених томатів;
  • 70 г оливок;
  • 2 зубчики часнику;
  • кілька гілочок кропу або петрушки;
  • 150 г консервованого або вареного нуту;
  • 3 столові ложки каперсів;
  • мелений чорний перець – за смаком;
  • 1 столова ложка оливкової олії.

Приготування:

Наріжте томати великими шматочками, а оливки – кружечками. Подрібніть часник і зелень. Додайте до підготовлених інгредієнтів нут, каперси, перець і олію та перемішайте.

Салат із куркою, фетою, помідорами та огірком

Інгредієнти:

  • 200 г відвареного курячого філе;
  • 1-2 помідори;
  • 1 огірок;
  • 100 г фети;
  • сіль – за смаком;
  • 2 чайні ложки лимонного соку;
  • 1-2 столові ложки рослинної олії.

Приготування:

Наріжте остиглу курку, помідори, огірок і фету великими шматочками. Додайте сіль, лимонний сік і олію та перемішайте салат.

Салат із буряка

Інгредієнти:

  • буряк – 1 шт.
  • червона цибуля – 1 шт.
  • консервована кукурудза – 1 б
  • часник – 1-2 зубчики
  • олія – 2 ст. л.
  • зелень

Спосіб приготування:

1. Буряк відварити та порізати кубиками.

2. Цибулю порізати півкільцями, зелень подрібнити.

3. З`єднати всі інгредієнти для салату та заправити олією.

Салат із курячим філе та овочами

Інгредієнти:

  • варене куряче філе – 400 г
  • варені яйця – 3 шт.
  • листа салату – 40 г
  • помідори – 2 шт.
  • сир – 70 г
  • сухарі – 80 г
  • сметана – 2 ст. л.

Заправка:

  • гірчиця – 1 ч. л.
  • лимонний сік – 1 ч. л.
  • сіль

Спосіб приготування:

1. Довільно порізати необхідні інгредієнти, сир натерти.

2. З`єднати готові інгредієнти.

3. Змішати інгредієнти для заправки та заправити салат.

Джерело





Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *