Наш організм потребує більше вітамінів та корисних елементів. Найбільше їх можна отримати з простих та легких овочевих салатів. Найважливіше – це правильно підібрати продукти, а замість майонезу та різноманітних соусів використати більш корисні заправки.
Листковий салат з авокадо, помідорами і тунцем
Інгредієнти:
- 1 авокадо;
- 1-2 помідори;
- кілька гілочок кропу;
- 3-4 пера зеленої цибулі;
- 180 г консервованого тунця;
- 1 столова ложка оливкової олії;
- 1 столова ложка соєвого соусу;
- сіль – за смаком
- 1 чайна ложка лимонного соку.
Приготування:
Наріжте м’якоть авокадо і помідори невеликими кубиками, подрібніть зелень. Розімніть виделкою тунця. Змішайте олію, соєвий соус і кріп, полийте рибу і перемішайте. Помідори злегка посоліть і змішайте із зеленою цибулею. Авокадо збризніть лимонним соком. Викладіть на тарілку авокадо, потім шар тунця і помідорів.
Салат із нутом, оливками та в’яленими томатами
Інгредієнти:
- 60 г в’ялених томатів;
- 70 г оливок;
- 2 зубчики часнику;
- кілька гілочок кропу або петрушки;
- 150 г консервованого або вареного нуту;
- 3 столові ложки каперсів;
- мелений чорний перець – за смаком;
- 1 столова ложка оливкової олії.
Приготування:
Наріжте томати великими шматочками, а оливки – кружечками. Подрібніть часник і зелень. Додайте до підготовлених інгредієнтів нут, каперси, перець і олію та перемішайте.
Салат із куркою, фетою, помідорами та огірком
Інгредієнти:
- 200 г відвареного курячого філе;
- 1-2 помідори;
- 1 огірок;
- 100 г фети;
- сіль – за смаком;
- 2 чайні ложки лимонного соку;
- 1-2 столові ложки рослинної олії.
Приготування:
Наріжте остиглу курку, помідори, огірок і фету великими шматочками. Додайте сіль, лимонний сік і олію та перемішайте салат.
Салат із буряка
Інгредієнти:
- буряк – 1 шт.
- червона цибуля – 1 шт.
- консервована кукурудза – 1 б
- часник – 1-2 зубчики
- олія – 2 ст. л.
- зелень
Спосіб приготування:
1. Буряк відварити та порізати кубиками.
2. Цибулю порізати півкільцями, зелень подрібнити.
3. З`єднати всі інгредієнти для салату та заправити олією.
Салат із курячим філе та овочами
Інгредієнти:
- варене куряче філе – 400 г
- варені яйця – 3 шт.
- листа салату – 40 г
- помідори – 2 шт.
- сир – 70 г
- сухарі – 80 г
- сметана – 2 ст. л.
Заправка:
- гірчиця – 1 ч. л.
- лимонний сік – 1 ч. л.
- сіль
Спосіб приготування:
1. Довільно порізати необхідні інгредієнти, сир натерти.
2. З`єднати готові інгредієнти.
3. Змішати інгредієнти для заправки та заправити салат.