3 найвдаліші рецепти – Затишок


Безумовно корисне варення, одна з найважливіших літніх заготовок. Воно не тільки смачне, а й дуже корисне. У добірці є рецепт варення за 5 хвилин, дуже густого і, як джем.

Любителі варення знають – його багато не буває. З ним, як і з іншим, незмінні пропорції: що більше цукру, то воно густіше.

Усі ці рецепти перевірені неодноразово.

1. Малинове варення «П’ятихвилинка»

Інгредієнти:

1 кг малини;

1 кг цукру.

Як приготувати:

Малину засипати цукром і перемолоти блендером.

Перелити в каструлю. Варити на середньому вогні, довести до кипіння. Зняти піну.

Варити на повільному вогні ще 5 хвилин.

Готове гаряче варення розлити по чистих банках. Закрити кришками і прибрати остигати.

2. Густе малинове варення

Інгредієнти:

1 кг малини;

1,5 кг цукру.

Як приготувати:

Засипати малину цукром, чергуючи: склянка малини – склянка цукру. Залишити на 3-4 години до появи соку.

Сік злити у велику каструлю. Варити 10-15 хвилин. Це потрібно, щоб варення не було водянистим.

У сироп додати малину, перемішати, довести до кипіння. Зняти піну і варити 15 хвилин.

Готове гаряче малинове варення розлити по стерилізованих банках.

3. Малинове варення, рецепт джему

Інгредієнти:

1 кг малини;

1 кг цукру.

Як приготувати:

Малину ретельно промити.

Засипати ягоди половиною цукру (500 г) і поставити в холодильник на ніч, щоб малина пустила сік.

Вранці відокремити ягоди від сиропу. У сироп додати 500 г цукру і довести до кипіння.

Покласти ягоди в сироп і на середньому вогні варити 30 хвилин, помішуючи дерев’яною ложкою і знімаючи піну.

Щоб перевірити готовність варення, у плоску тарілку викласти ложку джему, остудити. Провести ложкою або пальцем через середину: якщо джем не розтікається, він готовий.

Розкласти варення в стерильні банки й герметично закрити. Зберігати в темному місці.



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *