Безумовно корисне варення, одна з найважливіших літніх заготовок. Воно не тільки смачне, а й дуже корисне. У добірці є рецепт варення за 5 хвилин, дуже густого і, як джем.
Любителі варення знають – його багато не буває. З ним, як і з іншим, незмінні пропорції: що більше цукру, то воно густіше.
Усі ці рецепти перевірені неодноразово.
1. Малинове варення «П’ятихвилинка»
Інгредієнти:
1 кг малини;
1 кг цукру.
Як приготувати:
Малину засипати цукром і перемолоти блендером.
Перелити в каструлю. Варити на середньому вогні, довести до кипіння. Зняти піну.
Варити на повільному вогні ще 5 хвилин.
Готове гаряче варення розлити по чистих банках. Закрити кришками і прибрати остигати.
2. Густе малинове варення
Інгредієнти:
1 кг малини;
1,5 кг цукру.
Як приготувати:
Засипати малину цукром, чергуючи: склянка малини – склянка цукру. Залишити на 3-4 години до появи соку.
Сік злити у велику каструлю. Варити 10-15 хвилин. Це потрібно, щоб варення не було водянистим.
У сироп додати малину, перемішати, довести до кипіння. Зняти піну і варити 15 хвилин.
Готове гаряче малинове варення розлити по стерилізованих банках.
3. Малинове варення, рецепт джему
Інгредієнти:
1 кг малини;
1 кг цукру.
Як приготувати:
Малину ретельно промити.
Засипати ягоди половиною цукру (500 г) і поставити в холодильник на ніч, щоб малина пустила сік.
Вранці відокремити ягоди від сиропу. У сироп додати 500 г цукру і довести до кипіння.
Покласти ягоди в сироп і на середньому вогні варити 30 хвилин, помішуючи дерев’яною ложкою і знімаючи піну.
Щоб перевірити готовність варення, у плоску тарілку викласти ложку джему, остудити. Провести ложкою або пальцем через середину: якщо джем не розтікається, він готовий.
Розкласти варення в стерильні банки й герметично закрити. Зберігати в темному місці.