2 забуті українські м’ясні страви, які варто приготувати на Новий рік – Затишок

Незабаром  Новий рік. І так хочеться порадувати себе та близьких та влаштувати свято. Нехай це буде свято живота. І завадити йому не зможе нввітьвідключення електрики. Адже є цікаві страви, які можна приготувати навіть без світла. А якщо електрика буде, тоді не варто стримувати свої кулінарні пориви. Приготуй щось оригінальне. Наприклад, окрім традиційних холодця та голубців, старовинні українські м’ясні страви.

1. Мазурики з індички

Це одна з найпопулярніших страв північно-західного регіону України, насамперед Волині. Маленькі тонкі котлетки-ковбаски з індички, начинені сиром та вершковим маслом, просто тануть у роті. Вони припадуть до душі і дітям, і дорослим.

Інгредієнти:

  • Філе індички —  500 г
  • Яйце — 1 шт.
  • Вершкове масло — 40 г
  • Твердий сир — 40 г
  • Молоко — 1 ст.л.
  • Сіль, перець — за смаком
  • Панірувальні сухарі
  • Рослинна олія для смаження

Приготування:

М’ясо пропусти через м’ясорубку з дрібними отворами. Додай до фаршу яйце, розтоплене вершкове масло, спеції, сіль, молоко та тертий сир.

Добре перемішай, щоб усі інгредієнти з’єдналися. А потім сильно покидай на дно миски. Цей лайфхак важливий для того, щоб ковбаски не розпадалися.

Сформуй мокрими руками довгасті ковбаски та постав їх в морозилку на 30 хвилин.

Після цього обкачай їх в сухарях.

Смаж з усіх боків в олії до рум’яної скоринки. Виклади на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.

2. Шпундра

Це одна з найстародавніших страв української кухні. Згадка про неї є навіть в “Енеїді” Котляревського. Свинина, приготовлена ​​з буряком, виходить дуже ніжна, соковита і має яскравий смак.

Інгредієнти:

  • Свинячий ошийок — 500 г
  • Буряк — 3 шт.
  • Оцет — 1 ст. л.
  • Цибуля — 2 цибулини
  • Сметана — 2 ст.л.
  • Солодка гірчиця — 1 ч.л.
  • Часник — 3 зубчики
  • Рослинна олія — 1 ст.л.
  • Вершкове масло — 50 г

Приготування:

Візьми 300—500 г свинини, поріж великими шматками, посоли, поперчи. Натри гірчицею та олією.

Одну цибулину наріж півкільцями. Виклади м’ясо на деко разом із цибулею й часником, запікай при 180 градусах 40 хвилин.

Наріж м’ясо на більш дрібні шматки.

Запечи буряк і приблизно 1-1,5 години, в залежності від розміру.

Коли буряк запечеться, наріж його півкільцями і переклади у сотейник або миску. Додай 1 ст. л. оцту та залий водою так, щоб вона повністю покривала буряк. Залиш на 40 хвилин. Другу цибулину наріж дрібними кубиками.

Розігрійте велику пательню з  вершковим маслом, додай натерті  томати,  2 ст. л. борошна, поперчи і посоли до смаку. На іншій пательні обсмажте цибулю 1-2 хвилини.

У пательню до томатів додай нарізане шматочками м’ясо та обсмажену цибулю, а також буряк.

Візьми 2 ст. л. сметани, розведи 50 г води і влий до м’яса та буряку. Тушкуй 5 хвилин. При подачі додай до шпундри терті 1-2 ст. л. білого хрону та гілочки чабрецю.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

رهيثخ سثء gratisfucktube.com افلام سكس بنات جميله
castrato hentai hentainaked.com kuro no innyuu
domin-8 me! hentaiquality.com cock hentai
mallu reshma hot scenes erobomb.net hot vieos
lucy pinder nude videos pornstarsporn.info horny indian babes
tamil girl fuking megeno.mobi palmtube
www.xvodeos publicporntrends.com sexy vedeo in
local girl sex bestsexporno.com saira banu actress
sarasalu.com pimpmovs.info xnxxx hd video
indian prontube com cowporntube.net xnxx tamil hot
perfect girals chupatube.net sexychudai
lndian sax video free-indian-porn.com videoxxxxxxxxxx
new beeg tubepatrol.sex yes please porn
نيك اغتصاب مصري pornozonk.com سكس صافينار
bangla gud mara mari rajwap.biz southindian masala