15 яскравих салатів з авокадо для тих, хто любить смачно поїсти – Затишок


Дуже смачні поєднання з помідорами, тунцем, куркою, креветками, виноградом, ківі та огірками.

1. Салат з авокадо, помідорами та огірками

Інгредієнти:

  • 6 середніх помідорів;
  • 2-3 середніх огірки;
  • 2 авокадо;
  • ½ червоної цибулини;
  • ½ пучка петрушки;
  • 2 столові ложки рослинної олії;
  • 2 столові ложки лимонного соку;
  • сіль – за смаком;
  • мелений чорний перець – за смаком.

Приготування:

Наріжте помідори, огірки й авокадо великими шматочками, а цибулю – тонкими смужками. Додайте подрібнену петрушку, олію, лимонний сік, сіль і перець і перемішайте.

2. Салат з авокадо, курки та кукурудзи

Інгредієнти:

  • 2 обсмажені або запечені курячі грудки;
  • 2 авокадо;
  • ¼-½ червоної цибулини;
  • 100 г консервованої кукурудзи;
  • кілька гілочок петрушки;
  • 2 столові ложки лаймового або лимонного соку;
  • 2 столові ложки оливкової олії;
  • сіль – за смаком;
  • мелений чорний перець – за смаком.

Приготування:

Наріжте остигле м’ясо довільними шматочками або розберіть на волокна. Наріжте авокадо і цибулю невеликими кубиками.

Додайте до підготовлених інгредієнтів кукурудзу, рубану петрушку, цитрусовий сік, олію, сіль і перець. Гарненько перемішайте салат.

3. Салат з авокадо, креветками та помідорами

Інгредієнти:

  • 2 зубчики часнику;
  • 4 столові ложки оливкової олії;
  • 250 г очищених креветок;
  • 200 г помідорів чері;
  • 1 авокадо;
  • 100 г суміші салатного листя;
  • 2 столові ложки лимонного соку;
  • сіль – за смаком;
  • мелений чорний перець – за смаком.

Приготування:

Розчавіть часник плоским боком ножа. Розігрійте в сковороді половину олії, викладіть туди часник і креветки. Обсмажуйте креветки, помішуючи, близько 5 хвилин. Потім перекладіть їх на серветку, щоб стік зайвий жир.

Розріжте помідори навпіл, наріжте авокадо великими шматочками і порубайте салатне листя. Додайте до інгредієнтів остиглі креветки. Заправте салат сумішшю олії, що залишилася, лимонного соку, солі та перцю.

4. Салат з авокадо і яйцями

Інгредієнти:

  • 3 яйця;
  • 1 авокадо;
  • ¼-½ червоної цибулини;
  • кілька пір’їн зеленої цибулі;
  • кілька гілочок петрушки;
  • 2 столові ложки майонезу;
  • 1 чайна ложка лимонного соку;
  • сіль – за смаком;
  • мелений чорний перець – за смаком.

Приготування:

Зваріть яйця круто, остудіть і очистіть. Наріжте яйця великими шматочками, а авокадо і червону цибулю – дрібними кубиками. Подрібніть зелену цибулю та петрушку.

Додайте до підготовлених інгредієнтів майонез, лимонний сік, сіль і перець і ретельно перемішайте.

5. Салат із помідорами та моцарелою в човниках з авокадо

Інгредієнти:

  • 2 авокадо (для цього рецепта авокадо потрібно розрізати навпіл і не очищати від шкірки);
  • кілька помідорів чері;
  • 80 г моцарели;
  • 1-2 чайні ложки оливкової олії;
  • приправа “Італійські трави” – за смаком;
  • сіль – за смаком;
  • мелений чорний перець – за смаком;
  • кілька гілочок базиліку;
  • трохи бальзамічного соусу – за бажанням.

Приготування:

Із половинок авокадо ложкою вишкребіть трохи м’якоті. Наріжте її кубиками і викладіть у миску. Додайте помідори, розрізані на четвертинки, кубики моцарели, олію, “Італійські трави”, сіль і перець і перемішайте.

Розкладіть салат по кошиках з авокадо. Прикрасьте рубаним базиліком. За бажання полийте кошики бальзамічним соусом.

6. Салат з авокадо, тунцем та огірками

Інгредієнти:

  • 2 середні огірки;
  • 3 авокадо;
  • 1 червона цибулина;
  • 300 г консервованого тунця;
  • ½ пучка петрушки;
  • 2 столові ложки лимонного соку;
  • 2 столові ложки оливкової олії;
  • сіль – за смаком;
  • мелений чорний перець – за смаком.

Приготування:

Наріжте огірки тонкими півкружечками, авокадо і цибулю – тонкими смужками. Злегка розімніть рибу виделкою і викладіть до підготовлених інгредієнтів.

Додайте подрібнену петрушку, лимонний сік, олію, сіль і перець і гарненько перемішайте.

7. Салат з авокадо, куркою, яйцями та беконом

Інгредієнти:

  • 2 яйця;
  • 2 скибочки бекону;
  • 1 авокадо;
  • 1 відварена куряча грудка;
  • кілька пір’їн зеленої цибулі;
  • кілька гілочок кропу;
  • 2 столові ложки лимонного соку;
  • 2 столові ложки оливкової олії;
  • сіль – за смаком;
  • мелений чорний перець – за смаком.

Приготування:

Зваріть яйця круто, остудіть і очистіть. Потім розріжте їх уздовж на четвертинки. Обсмажте бекон до рум’яної скоринки. Наріжте його невеликими шматочками, а авокадо – кубиками.

Остигле м’ясо курки розберіть на волокна або наріжте довільними шматочками. Додайте до підготовлених інгредієнтів рубану зелень. Змішайте лимонний сік, олію, сіль і перець і заправте сумішшю салат.

8. Салат з авокадо, виноградом, руколою, горіхами та козячим сиром

Інгредієнти:

  • 1 авокадо;
  • ½ червоної цибулини;
  • 300-350 г винограду без кісточок;
  • 2 пучки руколи;
  • 80 г козячого сиру;
  • жменя волоських горіхів;
  • 80 мл оливкової олії;
  • 3 столові ложки бальзамічного оцту;
  • 2 столові ложки меду;
  • сіль – за смаком;
  • мелений чорний перець – за смаком.

Приготування:

Наріжте авокадо шматочками, а цибулю – тонкими смужками. Розріжте виноград навпіл. Додайте до інгредієнтів руколу, розкришений сир і рубані горіхи.

Змішайте олію, оцет, мед, сіль і перець. Полийте салат отриманою заправкою і перемішайте.

9. Салат з авокадо, ківі, гранатом і гострим перцем

Інгредієнти:

  • 3-4 ківі;
  • ½ авокадо;
  • кілька пір’їн зеленої цибулі;
  • кілька гілочок петрушки;
  • ¼ гострого перцю;
  • жменю зерен граната;
  • 1 чайна ложка оливкової олії;
  • сіль – за смаком;
  • мелений чорний перець – за смаком.

Приготування:

Наріжте очищені ківі та авокадо однаковими шматочками. Подрібніть цибулю, петрушку і гострий перець, очищений від насіння. Можна взяти менше або більше перцю, регулюючи гостроту салату. Можна також додати іншу зелень. Додайте гранатові зерна, олію, сіль і чорний перець і перемішайте салат.

10. Салат з авокадо, моркви, апельсинів і руколи

Інгредієнти:

  • 3 апельсини;
  • 3 моркви;
  • 2 авокадо;
  • 1 пучок руколи;
  • 1 столова ложка оливкової олії;
  • сіль – за смаком;
  • мелений чорний перець – за смаком.

Приготування:

Очистіть два апельсини і розділіть м’якоть на часточки. Позбавте їх від прожилок і плівок. Нашаткуйте моркву тонкими довгими смужками за допомогою овочечистки. Авокадо наріжте великими часточками.

До підготовлених інгредієнтів додайте руколу. Змішайте сік і дрібно натерту цедру апельсина, що залишився, олію, сіль і перець. Заправте салат цитрусовою сумішшю.

11. Салат з авокадо, куркою та гірчично-медовою заправкою

Інгредієнти:

  • 1 куряче філе;
  • сіль – за смаком;
  • 1 столова ложка негострої гірчиці;
  • 1 столова ложка меду;
  • 2 столові ложки оливкової олії;
  • 1 чайна ложка лимонного соку;
  • суміш перців – за смаком;
  • 1 авокадо;
  • 1 пучок салатного листя.

Приготування:

Відваріть філе в підсоленій воді до готовності приблизно за 20 хвилин. Остудіть.

Для заправки з’єднайте гірчицю, мед, олію, лимонний сік, суміш перців і сіль.

М’якоть авокадо та курку наріжте шматочками. Додайте крупно порване або порізане листя салату та заправку і перемішайте.

12. Листковий салат з авокадо, рисом і червоною рибою

Інгредієнти:

  • 70-100 г рису;
  • сіль – за смаком;
  • 1-2 огірки;
  • 100-150 г солоної або копченої червоної риби;
  • 1 авокадо;
  • майонез – за смаком;
  • кунжут – за смаком.

Приготування:

Відваріть рис у підсоленій воді до готовності. Остудіть.

Огірок, рибу і м’якоть авокадо наріжте приблизно однаковими кубиками.

Викладіть інгредієнти шарами в такій послідовності: половина рису, огірок, половина риби, рис, авокадо, риба. Кожен шар рису змащуйте майонезом. За бажання підсоліть огірок і авокадо.

Посипте салат кунжутом.

13. Салат з авокадо, тунцем і яйцями

Інгредієнти:

  • 2 яйця;
  • 1 банка консервованого тунця;
  • 3-4 невеликих помідори;
  • 1 авокадо;
  • салатне листя або інша зелень – за смаком;
  • 2-3 столові ложки рослинної олії;
  • 1 столова ложка зернистої гірчиці;
  • сіль і мелений чорний перець – за смаком.

Приготування:

Зваріть яйця, остудіть і наріжте уздовж на четвертинки. Злийте рідину з тунця і розділіть рибу на шматочки.

Розріжте помідори вздовж на кілька частин, крупно порубайте авокадо.

Викладіть на тарілку салатне листя, розкладіть підготовлені інгредієнти. Змішайте олію, гірчицю, сіль і перець. Полийте салат заправкою.

14. Салат з авокадо, креветками та манго

Інгредієнти:

  • 300-400 г креветок;
  • сіль і мелений чорний перець – за смаком;
  • рослинна олія – за смаком;
  • 1 манго;
  • ¹⁄₂ фіолетової цибулини;
  • кілька помідорів чері;
  • 1 авокадо;
  • ¹⁄₄ пучка петрушки.

Приготування:

Обсмажте морепродукти, приправивши сіллю і перцем, у сковороді з олією до рум’яності. Можна додати інші спеції. Остудіть.

Наріжте манго, цибулю, черрі та авокадо. Порубайте петрушку. Змішайте всі інгредієнти, додайте спеції та олію.

15. Салат з авокадо, помідорами та кукурудзою

Інгредієнти:

  • 1 авокадо;
  • 2 помідори;
  • 200 г консервованої кукурудзи;
  • ¹⁄₄ пучка зелені;
  • сіль – за смаком;
  • майонез або натуральний йогурт – за смаком.

Приготування:

Наріжте шматочками авокадо і помідори. Із помідорів видаліть насіння і рідину навколо них.

Додайте кукурудзу, рубану зелень і сіль. Заправте майонезом або йогуртом.





Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *