Дуже смачні поєднання з помідорами, тунцем, куркою, креветками, виноградом, ківі та огірками.
1. Салат з авокадо, помідорами та огірками
Інгредієнти:
- 6 середніх помідорів;
- 2-3 середніх огірки;
- 2 авокадо;
- ½ червоної цибулини;
- ½ пучка петрушки;
- 2 столові ложки рослинної олії;
- 2 столові ложки лимонного соку;
- сіль – за смаком;
- мелений чорний перець – за смаком.
Приготування:
Наріжте помідори, огірки й авокадо великими шматочками, а цибулю – тонкими смужками. Додайте подрібнену петрушку, олію, лимонний сік, сіль і перець і перемішайте.
2. Салат з авокадо, курки та кукурудзи
Інгредієнти:
- 2 обсмажені або запечені курячі грудки;
- 2 авокадо;
- ¼-½ червоної цибулини;
- 100 г консервованої кукурудзи;
- кілька гілочок петрушки;
- 2 столові ложки лаймового або лимонного соку;
- 2 столові ложки оливкової олії;
- сіль – за смаком;
- мелений чорний перець – за смаком.
Приготування:
Наріжте остигле м’ясо довільними шматочками або розберіть на волокна. Наріжте авокадо і цибулю невеликими кубиками.
Додайте до підготовлених інгредієнтів кукурудзу, рубану петрушку, цитрусовий сік, олію, сіль і перець. Гарненько перемішайте салат.
3. Салат з авокадо, креветками та помідорами
Інгредієнти:
- 2 зубчики часнику;
- 4 столові ложки оливкової олії;
- 250 г очищених креветок;
- 200 г помідорів чері;
- 1 авокадо;
- 100 г суміші салатного листя;
- 2 столові ложки лимонного соку;
- сіль – за смаком;
- мелений чорний перець – за смаком.
Приготування:
Розчавіть часник плоским боком ножа. Розігрійте в сковороді половину олії, викладіть туди часник і креветки. Обсмажуйте креветки, помішуючи, близько 5 хвилин. Потім перекладіть їх на серветку, щоб стік зайвий жир.
Розріжте помідори навпіл, наріжте авокадо великими шматочками і порубайте салатне листя. Додайте до інгредієнтів остиглі креветки. Заправте салат сумішшю олії, що залишилася, лимонного соку, солі та перцю.
4. Салат з авокадо і яйцями
Інгредієнти:
- 3 яйця;
- 1 авокадо;
- ¼-½ червоної цибулини;
- кілька пір’їн зеленої цибулі;
- кілька гілочок петрушки;
- 2 столові ложки майонезу;
- 1 чайна ложка лимонного соку;
- сіль – за смаком;
- мелений чорний перець – за смаком.
Приготування:
Зваріть яйця круто, остудіть і очистіть. Наріжте яйця великими шматочками, а авокадо і червону цибулю – дрібними кубиками. Подрібніть зелену цибулю та петрушку.
Додайте до підготовлених інгредієнтів майонез, лимонний сік, сіль і перець і ретельно перемішайте.
5. Салат із помідорами та моцарелою в човниках з авокадо
Інгредієнти:
- 2 авокадо (для цього рецепта авокадо потрібно розрізати навпіл і не очищати від шкірки);
- кілька помідорів чері;
- 80 г моцарели;
- 1-2 чайні ложки оливкової олії;
- приправа “Італійські трави” – за смаком;
- сіль – за смаком;
- мелений чорний перець – за смаком;
- кілька гілочок базиліку;
- трохи бальзамічного соусу – за бажанням.
Приготування:
Із половинок авокадо ложкою вишкребіть трохи м’якоті. Наріжте її кубиками і викладіть у миску. Додайте помідори, розрізані на четвертинки, кубики моцарели, олію, “Італійські трави”, сіль і перець і перемішайте.
Розкладіть салат по кошиках з авокадо. Прикрасьте рубаним базиліком. За бажання полийте кошики бальзамічним соусом.
6. Салат з авокадо, тунцем та огірками
Інгредієнти:
- 2 середні огірки;
- 3 авокадо;
- 1 червона цибулина;
- 300 г консервованого тунця;
- ½ пучка петрушки;
- 2 столові ложки лимонного соку;
- 2 столові ложки оливкової олії;
- сіль – за смаком;
- мелений чорний перець – за смаком.
Приготування:
Наріжте огірки тонкими півкружечками, авокадо і цибулю – тонкими смужками. Злегка розімніть рибу виделкою і викладіть до підготовлених інгредієнтів.
Додайте подрібнену петрушку, лимонний сік, олію, сіль і перець і гарненько перемішайте.
7. Салат з авокадо, куркою, яйцями та беконом
Інгредієнти:
- 2 яйця;
- 2 скибочки бекону;
- 1 авокадо;
- 1 відварена куряча грудка;
- кілька пір’їн зеленої цибулі;
- кілька гілочок кропу;
- 2 столові ложки лимонного соку;
- 2 столові ложки оливкової олії;
- сіль – за смаком;
- мелений чорний перець – за смаком.
Приготування:
Зваріть яйця круто, остудіть і очистіть. Потім розріжте їх уздовж на четвертинки. Обсмажте бекон до рум’яної скоринки. Наріжте його невеликими шматочками, а авокадо – кубиками.
Остигле м’ясо курки розберіть на волокна або наріжте довільними шматочками. Додайте до підготовлених інгредієнтів рубану зелень. Змішайте лимонний сік, олію, сіль і перець і заправте сумішшю салат.
8. Салат з авокадо, виноградом, руколою, горіхами та козячим сиром
Інгредієнти:
- 1 авокадо;
- ½ червоної цибулини;
- 300-350 г винограду без кісточок;
- 2 пучки руколи;
- 80 г козячого сиру;
- жменя волоських горіхів;
- 80 мл оливкової олії;
- 3 столові ложки бальзамічного оцту;
- 2 столові ложки меду;
- сіль – за смаком;
- мелений чорний перець – за смаком.
Приготування:
Наріжте авокадо шматочками, а цибулю – тонкими смужками. Розріжте виноград навпіл. Додайте до інгредієнтів руколу, розкришений сир і рубані горіхи.
Змішайте олію, оцет, мед, сіль і перець. Полийте салат отриманою заправкою і перемішайте.
9. Салат з авокадо, ківі, гранатом і гострим перцем
Інгредієнти:
- 3-4 ківі;
- ½ авокадо;
- кілька пір’їн зеленої цибулі;
- кілька гілочок петрушки;
- ¼ гострого перцю;
- жменю зерен граната;
- 1 чайна ложка оливкової олії;
- сіль – за смаком;
- мелений чорний перець – за смаком.
Приготування:
Наріжте очищені ківі та авокадо однаковими шматочками. Подрібніть цибулю, петрушку і гострий перець, очищений від насіння. Можна взяти менше або більше перцю, регулюючи гостроту салату. Можна також додати іншу зелень. Додайте гранатові зерна, олію, сіль і чорний перець і перемішайте салат.
10. Салат з авокадо, моркви, апельсинів і руколи
Інгредієнти:
- 3 апельсини;
- 3 моркви;
- 2 авокадо;
- 1 пучок руколи;
- 1 столова ложка оливкової олії;
- сіль – за смаком;
- мелений чорний перець – за смаком.
Приготування:
Очистіть два апельсини і розділіть м’якоть на часточки. Позбавте їх від прожилок і плівок. Нашаткуйте моркву тонкими довгими смужками за допомогою овочечистки. Авокадо наріжте великими часточками.
До підготовлених інгредієнтів додайте руколу. Змішайте сік і дрібно натерту цедру апельсина, що залишився, олію, сіль і перець. Заправте салат цитрусовою сумішшю.
11. Салат з авокадо, куркою та гірчично-медовою заправкою
Інгредієнти:
- 1 куряче філе;
- сіль – за смаком;
- 1 столова ложка негострої гірчиці;
- 1 столова ложка меду;
- 2 столові ложки оливкової олії;
- 1 чайна ложка лимонного соку;
- суміш перців – за смаком;
- 1 авокадо;
- 1 пучок салатного листя.
Приготування:
Відваріть філе в підсоленій воді до готовності приблизно за 20 хвилин. Остудіть.
Для заправки з’єднайте гірчицю, мед, олію, лимонний сік, суміш перців і сіль.
М’якоть авокадо та курку наріжте шматочками. Додайте крупно порване або порізане листя салату та заправку і перемішайте.
12. Листковий салат з авокадо, рисом і червоною рибою
Інгредієнти:
- 70-100 г рису;
- сіль – за смаком;
- 1-2 огірки;
- 100-150 г солоної або копченої червоної риби;
- 1 авокадо;
- майонез – за смаком;
- кунжут – за смаком.
Приготування:
Відваріть рис у підсоленій воді до готовності. Остудіть.
Огірок, рибу і м’якоть авокадо наріжте приблизно однаковими кубиками.
Викладіть інгредієнти шарами в такій послідовності: половина рису, огірок, половина риби, рис, авокадо, риба. Кожен шар рису змащуйте майонезом. За бажання підсоліть огірок і авокадо.
Посипте салат кунжутом.
13. Салат з авокадо, тунцем і яйцями
Інгредієнти:
- 2 яйця;
- 1 банка консервованого тунця;
- 3-4 невеликих помідори;
- 1 авокадо;
- салатне листя або інша зелень – за смаком;
- 2-3 столові ложки рослинної олії;
- 1 столова ложка зернистої гірчиці;
- сіль і мелений чорний перець – за смаком.
Приготування:
Зваріть яйця, остудіть і наріжте уздовж на четвертинки. Злийте рідину з тунця і розділіть рибу на шматочки.
Розріжте помідори вздовж на кілька частин, крупно порубайте авокадо.
Викладіть на тарілку салатне листя, розкладіть підготовлені інгредієнти. Змішайте олію, гірчицю, сіль і перець. Полийте салат заправкою.
14. Салат з авокадо, креветками та манго
Інгредієнти:
- 300-400 г креветок;
- сіль і мелений чорний перець – за смаком;
- рослинна олія – за смаком;
- 1 манго;
- ¹⁄₂ фіолетової цибулини;
- кілька помідорів чері;
- 1 авокадо;
- ¹⁄₄ пучка петрушки.
Приготування:
Обсмажте морепродукти, приправивши сіллю і перцем, у сковороді з олією до рум’яності. Можна додати інші спеції. Остудіть.
Наріжте манго, цибулю, черрі та авокадо. Порубайте петрушку. Змішайте всі інгредієнти, додайте спеції та олію.
15. Салат з авокадо, помідорами та кукурудзою
Інгредієнти:
- 1 авокадо;
- 2 помідори;
- 200 г консервованої кукурудзи;
- ¹⁄₄ пучка зелені;
- сіль – за смаком;
- майонез або натуральний йогурт – за смаком.
Приготування:
Наріжте шматочками авокадо і помідори. Із помідорів видаліть насіння і рідину навколо них.
Додайте кукурудзу, рубану зелень і сіль. Заправте майонезом або йогуртом.