Мариновані помідори, огірки, гриби… такими закусками вже нікого не здивуєш. А ось маринована картопля — це справді щось нове та цікаве. Картопля, приготовлена за цим рецептом, може виступити як самостійної закуски, так і як інгредієнт для всіма улюбленого олів’є, вінегрету та інших салатів, інформує .
На одну банку об’ємом 1,5 літра знадобиться:
- картопля — 1 кг;
- гострий перець 1,5 шт.;
- морква — 1 шт;
- лавровий лист — 1 шт;
- часник — 4 зубчики;
- насіння кропу — 1 ч.л;
- 5 видів ароматного перцю (перець чорний, білий, зелений, рожевий, запашний) — 1 ч.л;
- цукор — 1 ч.л;
- сіль крупна — 2 ч.л;
- оцет (70%) — 1 ч.л.
Приготування:
Залийте картоплю окропом, поставте на сильний вогонь і після закипання проваріть 3-4 хвилини.
Беріть дрібну картоплю. Якщо картопля велика, її необхідно розрізати навпіл.
На дно банки об’ємом 1,5 л покладіть лавровий листок, насіння кропу, часник, моркву, гострий перець. Наповніть банки картоплею, зверху засипте цукор, сіль і додайте оцет.
Залийте банки окропом і щільно закрийте кришками. Залиште заготовки до повного остигання, а потім приберіть на зберігання. Закуску можна буде подавати до столу вже за 2 тижні.