10 найкращих рецептів – Затишок


Яйця – це універсальний продукт, який багатий поживними речовинами і має безліч корисних властивостей. Яйця легко і швидко приготувати, що ідеально підходить для сніданку в будні дні.

Наша добірка з 10 рецептів з яєць підійде як для досвідчених кулінарів, так і для початківців – всі страви прості в приготуванні. Виберіть рецепт на свій смак і почніть свій день із задоволенням.

1. Французький омлет «Пуляр»

Інгредієнти:

5 курячих яєць

2 ст. л. молока

1 ст.л. рослинної олії

дрібка солі

Спосіб приготування

Яйця розділіть на білки та жовтки. Білки збийте в міцну піну з дрібкою солі, а жовтки змішайте з молоком і злегка посоліть.

Розігрійте олію на сковорідці та вилийте жовтки з молоком. Готуйте на невеликому вогні кілька хвилин, щоб маса схопилася зверху. Викладіть зверху збитий білок і готуйте на слабкому вогні під кришкою 7-10 хвилин. Білки мають злегка пружинити під пальцем і не прилипати.

Для подачі розріжте омлет навпіл і складіть так, щоб жовтковий шар опинився по краях.

2. Яєчний скрембл з овочами

Інгредієнти:

4 курячих яйця

50 мл молока

1 молодий кабачок

1 солодкий перець

1 ст. л. рослинної олії

сіль – за смаком

Спосіб приготування

Яйця збийте з молоком і дрібкою солі. Кабачок і перець наріжте дрібними кубиками, спасеруйте на олії до м’якості, посоліть за смаком.

Окремо обсмажте яєчну суміш, постійно помішуючи, щоб утворилися дрібні шматочки. З’єднайте її з овочами.

3. Солодкий омлет із йогуртом

Інгредієнти:

2 курячих яйця

50 мл молока

100 г будь-яких ягід

100 г йогурту

1 ч. л. цукру

1 ч. л. рослинної олії

0,5 ч. л. ванільного цукру

дрібка солі

Спосіб приготування

Збийте яйця з дрібкою солі, звичайним і ванільним цукром та молоком. Обсмажте омлетну суміш на олії з обох боків.

Викладіть на половину омлету йогурт і ягоди, накрийте другою половиною. Подавайте до сніданку або на десерт.

4. Яєчні конвертики з сиром

Інгредієнти:

2 курячих яйця

50 г твердого сиру

1 ст. л. рослинної олії

сіль – за смаком

Спосіб приготування

Яйця розбийте в глибоку миску, злегка посоліть і збийте до однорідності. Розігрійте олію на пательні та вилийте яєчну масу.

Готуйте млинець кілька хвилин на середньому вогні, потім викладіть у центр сир, нарізаний скибочками. Зачекайте ще близько хвилини, щоб яйця повністю схопилися, а сир почав плавитися. Підніміть лопаткою і загніть краї млинця до центру.

Переверніть яєчний конвертик швом униз і підсмажте 20-30 секунд. Подавайте гарячим зі сметаною або соусом і свіжою зеленню.

5. Японський омлет «Тамагоякі»

Інгредієнти:

3 курячих яйця

1 середня морква

1 невелика цибулина

1-2 ст. л. рослинної олії

1 ст. л. молока

пучок зеленої цибулі

сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування

Яйця збийте до однорідності з молоком, посоліть і поперчіть. Дрібно наріжте овочі (моркву можна натерти) і зелену цибулю, змішайте зі збитими яйцями.

Розігрійте пательню і змастіть олією, вилийте невелику порцію омлетної суміші та готуйте на слабкому вогні 1-2 хвилини. Згорніть млинець у рулет, залишивши приблизно третину незгорнутою.

Підсуньте до краю сковорідки, знову змастіть її олією і вилийте порцію суміші поруч із вільним краєм рулету. Продовжуйте так готувати рулет, поки не закінчиться яєчна маса. Вийміть його зі сковорідки, розріжте на шматочки і подавайте з соєвим соусом або теріякі.10 найкращих і популярних рецептів.

6. Запечені яйця «Орсіні»

Інгредієнти:

3 курячих яйця

сіль, перець – за смаком

шматочок вершкового масла

Спосіб приготування

Яйця розділіть на жовтки та білки. З жовтками поводьтеся акуратно, вони мають залишитися цілими. Білки збийте з дрібкою солі в міцну піну. Змастіть 3 невеликі формочки (краще керамічні) олією і розкладіть збиті білки, зробіть у кожній ямку для жовтка.

Розігрійте духовку до 190 градусів і поставте формочки з білками на 2-3 хвилини, щоб вони трохи схопилися.

Викладіть по жовтку в кожну порцію білків і запікайте ще 3-5 хвилин. Можна трохи довше, якщо любите щільний жовток.

7. Яйця «Бенедикт» із голландським соусом

Інгредієнти:

2 курячих яйця

1 яєчний жовток

2 скибочки хліба

50 г вершкового масла

2 ст. л. білого вина

1 ст. л. оцту

1 ч. л. лимонного соку

сіль – за смаком

Спосіб приготування

Голландський соус можна приготувати заздалегідь, щоб до сніданку він уже був готовий. Жовток викладіть у термостійку миску, змішайте з вином і додайте кубики розм’якшеного масла.

Посоліть суміш і прогрійте на водяній бані до загустіння. У процесі постійно помішуйте вінчиком. Зніміть соус із вогню, дайте злегка охолонути, додайте лимонний сік і добре перемішайте.

Закип’ятіть воду в невеликій каструлі або ковші, додайте дрібку солі та оцет. Яйця розбийте в невелику ємність по одному й акуратно вилийте в киплячу воду.

Якщо потрібно, трохи підберіть білок ложкою і варіть яйця пашот 2-5 хвилин. Точний час залежить від бажаної консистенції жовтка – від рідкої до кремоподібної.

Хліб підрум’яньте на сковороді, змастіть соусом і викладіть на нього готові яйця. Зробіть у яйцях надрізи та полийте зверху голландським соусом.

8. Італійський омлет (фріттата) з рікотою і шпинатом

Інгредієнти:

6 курячих яєць

150 г сиру рікотта

1 великий помідор

100-150 г шпинату

2 ст. л. рослинної олії

сіль, спеції – за смаком

Спосіб приготування

Наріжте помідор кубиками. Яйця збийте з рікотою та дрібкою солі. Додайте спеції, нарізаний шпинат і помідор.

Змастіть форму (товстостінну) олією, вилийте омлетну суміш і запікайте за температури 190 градусів.

Через 10-15 хвилин фріттата буде готова. Подавайте її зі свіжими овочами та зеленню.

9. Яєчний салат із авокадо

Інгредієнти:

2 курячих яйця

1 авокадо

половинка цибулини

2 ст. л. лимонного соку

1 ст. л. майонезу

¼ ч .л. гірчиці

сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування

Яйця зваріть круто, остудіть і зніміть шкаралупу. М’якоть авокадо наріжте кубиками і полийте лимонним соком, щоб вона не потемніла.

Дрібно наріжте цибулину, поріжте яйця кубиком. Змішайте в салатнику авокадо, цибулю і яйця, гірчицю і майонез (можна замінити сметаною), посоліть і поперчіть салат.

10. Яєчня по-мексиканськи

Інгредієнти:

4 курячих яйця

250 г консервованого нуту

450 г томатного соусу

100 г твердого сиру

1 ст. л. оливкової олії

сіль, кумин, паприка – за смаком

Спосіб приготування

Розігрійте в сковороді олію, викладіть нут і томатний соус. Замість соусу можна взяти томати у власному соку і пюрирувати блендером.

По одному вилийте яйця поверх нуту та соусу, посипте сіллю та спеціями. Запікайте яєчню в духовці 10-15 хвилин за температури 180 градусів.



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

رهيثخ سثء gratisfucktube.com افلام سكس بنات جميله
castrato hentai hentainaked.com kuro no innyuu
domin-8 me! hentaiquality.com cock hentai
mallu reshma hot scenes erobomb.net hot vieos
lucy pinder nude videos pornstarsporn.info horny indian babes
tamil girl fuking megeno.mobi palmtube
www.xvodeos publicporntrends.com sexy vedeo in
local girl sex bestsexporno.com saira banu actress
sarasalu.com pimpmovs.info xnxxx hd video
indian prontube com cowporntube.net xnxx tamil hot
perfect girals chupatube.net sexychudai
lndian sax video free-indian-porn.com videoxxxxxxxxxx
new beeg tubepatrol.sex yes please porn
نيك اغتصاب مصري pornozonk.com سكس صافينار
bangla gud mara mari rajwap.biz southindian masala