10 легких салатів зі свіжих овочів – Затишок


Пропонуємо добірку рецептів смачнючих салатів, які зарядять вас вітамінами, поліпшать настрій і стануть окрасою вашого столу. Встигніть приготувати, поки є свіжі овочі.

1. Салат із молодою морквою та перцем

Інгредієнти:

200 г моркви

2 помідори

1 перець

80 г шпинату

1 огірок

пучок зелені

сіль, перець за смаком

рослинна олія для заправки

Приготування:

Моркву натерти на корейській тертці, огірок нарізати соломкою, помідори – часточками, перець – довільно. Усе змішати, додати рубану зелень. Посолити, поперчити, заправити олією.

2. Капустяний салат із зеленню

Інгредієнти:

300 г молодої капусти

1 пучок кропу

1 помідор

1 пучок петрушки

1 пучок зеленої цибулі

1 огірок

рослинна олія

сіль, перець за смаком

Приготування:

Тонко нашаткувати капусту, дрібно нарізати помідор і огірок. Подрібнити всю зелень. З’єднати і перемішати салат. Приправити його за смаком рослинною олією, сіллю і перцем.

3. Салат із редискою, огірками та зеленою цибулею

Інгредєнти:

200 г огірків

200 г редиски

1 пучок зеленої цибулі

2 яйця

сіль, перець за смаком

Для заправки цього салату можна взяти сметану, йогурт або рослинну олію.

Приготування:

Відварити яйця круто і довільно нарізати. Редис і огірки нарізати тонкими скибочками. Подрібнити зелену цибулю, перемішати все разом і заправити салат за смаком.

4. Салат із червоною рибою та шпинатом

Інгредієнти:

120 г червоної риби (консервована або свіжа)

2 огірки

2 помідори

1 перець

80 г шпинату

2 ст. л. соєвого соусу

1 ст. л. оливкової олії

1 ч. л. лимонного соку

кунжут для посипання

Приготування:

Крупно нарізати огірки, помідори і перець, викласти на листя шпинату. Додай скибочки червоної риби. Посипати салат кунжутом і заправити сумішшю соєвого соусу, оливкової олії та лимонного соку.

5. Овочевий салат із нутом

Інгредієнти:

1 пучок салату

200 г помідорів

200 г огірків

200 г перцю

0,5 банки кукурудзи

150 г нуту

оливкова олія

лимонний сік

сіль, спеції за смаком

Приготування:

Довільно подрібнити салатне листя і крупно нарізати всі овочі. Додати кукурудзу і нут. Приправити салат оливковою олією з лимонним соком. Посолити та додати улюблені спеції.

6. Салат зі свіжими овочами та сиром

Інгредієнти:

200 г огірків

200 г помідорів

200 г солодкого перцю

1 пучок зелені

1 пучок зеленої цибулі

150 г домашнього сиру

2 ст. л. оливкової олії

1 зубчик часнику

сіль і спеції за смаком

Приготування:

Крупно нарізати всі овочі, нарубати зелень і додати зернистий сир. Приправити салат за смаком, додати подрібнений часник і скропити оливковою олією.

7. Салат із молодими помідорами та моцарелою

Інгредієнти:

300 г помідорів

1 фіолетова цибулина

2 жмені руколи

100 г моцарели

1 пучок базиліку

2 ст. л. оливкової олії

1 ст. л. бальзаміка

сіль, перець за смаком

Приготування:

Крупно нарізати помідори і цибулю, додати кульки або шматочки моцарели, руколу і подрібнений базилік. Приправити салат оливковою олією з бальзаміком, додати сіль і перець за смаком.

8. Салат із капусти та селери

Інгредієнти:

300 г капусти

2 огірки

3 стебла селери

оливкова олія

лимонний сік

зубчик часнику

сіль, перець за смаком

Приготування:

Тонко нашаткувати капусту і трохи пом’яти руками. Дрібно нарізати селеру й огірки, змішати з капустою. Додати подрібнений зубчик часнику. Посолити, поперчити і заправити салат олією з лимонним соком.

9. Салат із буряком

Інгредієнти:

200 г відвареної курки

1 банка кукурудзи

2 запечені молоді буряки

1 огірок

1 пучок салату

100 г помідорів

1 червона цибулина

150 г фети

4 ст. л. оливкової олії

1 ст. л. зернистої гірчиці

0,5 ст. л. яблучного оцту

сіль, перець за смаком

Приготування:

Довільно нарвати салатне листя, тонко нарізати цибулю, огірок, помідор. Буряк і курку можна нарізати невеликими скибочками. Додати в салат кукурудзу і кубики фети та заправити сумішшю олії, гірчиці й оцту. Посолити та поперчити за смаком.

10. Салат із тунцем

Інгредієнти:

1 пучок салату

1 фіолетова цибулина

1 перець

1 огірок

1 помідор

1 банка тунця

4 перепелиних яйця

2 ст. л. гарбузового насіння

2 ст. л. оливкової олії

1 ст. л. бальзаміка

1 ст. л. зернистої гірчиці

сіль, перець за смаком

Приготування:

Довільно нарізати всі овочі та розім’яти тунець виделкою. Відварити перепелині яйця 4 хвилини після кипіння і розрізати навпіл. Усе з’єднати, посолити, поперчити та посипати насінням. Для заправки салату змішати олію, гірчицю та бальзамік.



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *