Пропонуємо добірку рецептів смачнючих салатів, які зарядять вас вітамінами, поліпшать настрій і стануть окрасою вашого столу. Встигніть приготувати, поки є свіжі овочі.
1. Салат із молодою морквою та перцем
Інгредієнти:
200 г моркви
2 помідори
1 перець
80 г шпинату
1 огірок
пучок зелені
сіль, перець за смаком
рослинна олія для заправки
Приготування:
Моркву натерти на корейській тертці, огірок нарізати соломкою, помідори – часточками, перець – довільно. Усе змішати, додати рубану зелень. Посолити, поперчити, заправити олією.
2. Капустяний салат із зеленню
Інгредієнти:
300 г молодої капусти
1 пучок кропу
1 помідор
1 пучок петрушки
1 пучок зеленої цибулі
1 огірок
рослинна олія
сіль, перець за смаком
Приготування:
Тонко нашаткувати капусту, дрібно нарізати помідор і огірок. Подрібнити всю зелень. З’єднати і перемішати салат. Приправити його за смаком рослинною олією, сіллю і перцем.
3. Салат із редискою, огірками та зеленою цибулею
Інгредєнти:
200 г огірків
200 г редиски
1 пучок зеленої цибулі
2 яйця
сіль, перець за смаком
Для заправки цього салату можна взяти сметану, йогурт або рослинну олію.
Приготування:
Відварити яйця круто і довільно нарізати. Редис і огірки нарізати тонкими скибочками. Подрібнити зелену цибулю, перемішати все разом і заправити салат за смаком.
4. Салат із червоною рибою та шпинатом
Інгредієнти:
120 г червоної риби (консервована або свіжа)
2 огірки
2 помідори
1 перець
80 г шпинату
2 ст. л. соєвого соусу
1 ст. л. оливкової олії
1 ч. л. лимонного соку
кунжут для посипання
Приготування:
Крупно нарізати огірки, помідори і перець, викласти на листя шпинату. Додай скибочки червоної риби. Посипати салат кунжутом і заправити сумішшю соєвого соусу, оливкової олії та лимонного соку.
5. Овочевий салат із нутом
Інгредієнти:
1 пучок салату
200 г помідорів
200 г огірків
200 г перцю
0,5 банки кукурудзи
150 г нуту
оливкова олія
лимонний сік
сіль, спеції за смаком
Приготування:
Довільно подрібнити салатне листя і крупно нарізати всі овочі. Додати кукурудзу і нут. Приправити салат оливковою олією з лимонним соком. Посолити та додати улюблені спеції.
6. Салат зі свіжими овочами та сиром
Інгредієнти:
200 г огірків
200 г помідорів
200 г солодкого перцю
1 пучок зелені
1 пучок зеленої цибулі
150 г домашнього сиру
2 ст. л. оливкової олії
1 зубчик часнику
сіль і спеції за смаком
Приготування:
Крупно нарізати всі овочі, нарубати зелень і додати зернистий сир. Приправити салат за смаком, додати подрібнений часник і скропити оливковою олією.
7. Салат із молодими помідорами та моцарелою
Інгредієнти:
300 г помідорів
1 фіолетова цибулина
2 жмені руколи
100 г моцарели
1 пучок базиліку
2 ст. л. оливкової олії
1 ст. л. бальзаміка
сіль, перець за смаком
Приготування:
Крупно нарізати помідори і цибулю, додати кульки або шматочки моцарели, руколу і подрібнений базилік. Приправити салат оливковою олією з бальзаміком, додати сіль і перець за смаком.
8. Салат із капусти та селери
Інгредієнти:
300 г капусти
2 огірки
3 стебла селери
оливкова олія
лимонний сік
зубчик часнику
сіль, перець за смаком
Приготування:
Тонко нашаткувати капусту і трохи пом’яти руками. Дрібно нарізати селеру й огірки, змішати з капустою. Додати подрібнений зубчик часнику. Посолити, поперчити і заправити салат олією з лимонним соком.
9. Салат із буряком
Інгредієнти:
200 г відвареної курки
1 банка кукурудзи
2 запечені молоді буряки
1 огірок
1 пучок салату
100 г помідорів
1 червона цибулина
150 г фети
4 ст. л. оливкової олії
1 ст. л. зернистої гірчиці
0,5 ст. л. яблучного оцту
сіль, перець за смаком
Приготування:
Довільно нарвати салатне листя, тонко нарізати цибулю, огірок, помідор. Буряк і курку можна нарізати невеликими скибочками. Додати в салат кукурудзу і кубики фети та заправити сумішшю олії, гірчиці й оцту. Посолити та поперчити за смаком.
10. Салат із тунцем
Інгредієнти:
1 пучок салату
1 фіолетова цибулина
1 перець
1 огірок
1 помідор
1 банка тунця
4 перепелиних яйця
2 ст. л. гарбузового насіння
2 ст. л. оливкової олії
1 ст. л. бальзаміка
1 ст. л. зернистої гірчиці
сіль, перець за смаком
Приготування:
Довільно нарізати всі овочі та розім’яти тунець виделкою. Відварити перепелині яйця 4 хвилини після кипіння і розрізати навпіл. Усе з’єднати, посолити, поперчити та посипати насінням. Для заправки салату змішати олію, гірчицю та бальзамік.